Paula Schneider - de Stichteres

Josef, haar vader, en Helen, haar moeder, waren boeren in de bergen en voorbeeldige ouders. Paula groeide met acht broers en zussen op, waarvan zij de vierde was. Ze was een heel vrolijk en levenslustig meisje, maar toch schuw en te­rug­houdend. Van jongs af gold voor haar verantwoording op zich nemen, omdat haar moeder op jonge leeftijd stierf.

Na de basisschool bezocht ze twee jaar de huishoudschool en deed later een leerjaar in de huishouding bij een fijne tandartsfamilie in Chur. Met diverse practica in de thuiszorg en de verpleging doorliep ze de opleiding van gezinsver­zorgster in Bern met succes.

Haar levenslust en levensvreugde hinderden haar niet de rech­te weg te gaan. Na meerdere vervulde werkjaren trouw­de ze op 5 juni 1965 en had met haar echtgenoot een zeer harmonieus huwelijk. Ze werd moeder van vier zonen, voor wie ze heel haar hart gaf.

In maart 1975 kreeg haar echtgenoot van GOD de opdracht, zijn leven onbegrensd in dienst van GOD en de Kerk te stel­len. Ingrijpend en diepgaand greep GOD in haar familie in. In juni 1977 gaf ze vrijwillig haar echtgenoot met een be­zwaard gemoed vrij voor zijn priesterschap. Ze bleef eerst bij haar kinderen. Later hielp ze haar echtgenoot bij zijn mis­sie­werk. Veel mensen staat ze sindsdien met raad en daad bij.

De Stichteres

Op 6 augustus 1938 zag Paula Schneider-Bodenmann het licht van de wereld tegemoet. In Martisberg/VS (Zwit­ser­land) stond haar wieg.